Image Image Image Image Image

© Allt material är skyddat av upphovslagen. 2004-2013 Hikmainstitutet | RSS | Email

Scroll to Top

To Top

Bli medlem

bli medlem

Medlemskapet är stängt. Alla distanskurser går att beställa via TAHARA.se.

Hikmainstitutets vision är att vara bäst på att utnyttja den moderna teknikens möjligheter. Vi vill nå ut till så många människor som möjligt för att erbjuda alla möjligheten att lära sig mer om islamisk tro och andlighet.

I vårt arbete ingår tre nyckelord; kunskap, kompetens och kvalitet. Vi vill skapa nya möjligheter för alla intresserade att på ett lärorikt och flexibelt sätt kunna ta till sig den unika kunskapen om islam.

Med den utveckling som Internet har haft de senaste åren har det blivit allt mer populärt att studera på distans. Den tekniska utvecklingen har nydanat formen för distansutbildning. Idag finns möjligheten att studera det mesta via Internet, allt från körkortsteori till nationalekonomi.

Bror Mirwais tycker till om Hikmainstitutets distanskurser

 

Vi erbjuder dig
Hikmainstitutet erbjuder nu alla intresserade att kunna ta del av distansutbildning i islam och dess olika vetenskapsgrenar. Vi vill ge dig möjligheten att öka och fördjupa dina kunskaper om Koranen, profetens föredöme (sunnah), andlighet, historia etc.

Varför läsa på distans?
Den främsta anledning till varför man väljer att studera på distans via Internet är att det både är lärorikt och roligt. Hikmainstitutet erbjuder dig friheten att studera när det passar dig, om det så är dag eller natt. Du bestämmer även var du vill studera; det kan vara i ditt eget hem, ute på landet, kvällstid på kontoret etc. Det enda som krävs av dig är ett brinnande engagemang och en dator med internetuppkoppling.

Vår kunskapssyn
Att söka kunskap är en plikt för varje troende människa. I Koranen står det att läsa:

Kan de som vet likställas med de som inte vet? (39:9)

Herre! Låt min kunskap växa! (20:114)

Profeten Muhammed – över honom vare Guds frid och välsignelser – har sagt:

Den som följer en väg för att söka efter kunskap, honom kommer Gud att göra vägen till Paradiset lätt för. (Sahih Muslim)

Medlemskapet är stängt. Alla distanskurser går att beställa via TAHARA.se.