Image Image Image Image Image

© Allt material är skyddat av upphovslagen. 2004-2013 Hikmainstitutet | RSS | Email

Scroll to Top

To Top

Distanskurser

01

feb
2013

No Comments

In Distanskurser

By admin

Botemedel mot sorg och ångest

On 01, feb 2013 | No Comments | In Distanskurser | By admin

Botemedel mot sorg och ångest

Botemedel mot sorg och ångest

Den 18 juni 2011 började Hikmainstitutet sin tionde distanskurs som berör människans mentala hälsa. Denna distanskurs är tillgänglig för alla våra medlemmar. Om du inte redan är medlem i Hikmainstitutet kan du på ett mycket enkelt sätt bli det idag och få tillgång till denna distanskurs samt alla våra övriga distanskurser. Du kan själv lyssna på lektionerna när det passar dig bäst.

Bror Mirwais kommenterar kort om kursen.

 

Vad kommer jag att få lära mig?
Varje år får mellan 2 000 och 2 500 hundar antidepressiva medel på recept i Sverige. Närmare 10 procent av Sveriges befolkning behandlas varje år i Sverige med antidepressiva läkemedel för depression. Kostnaden för antidepressiva läkemedel var drygt 650 miljoner kronor 2009.

Enligt Socialstyrelsens folkhälsorapport från 2009 har ängsla, oro och ångest ökat bland ungdomar mellan 16 och 24 år ända sedan slutet av 80-talet – och fortsätter att öka. Detta är högst alarmerande siffror.

Salih Tufekcioglu från Hikmainstitutet håller i denna kurs där du får konkreta och praktiska tips på hur du kan stärka din mentala hälsa. Kursen bygger bland annat på inspirerande textkällor ur den muslimska tron och på modern forskning.

Kursboken heter Dealing with Worries & Stress och är skriven av Sheikh Muhammed Salih al-Munajjid. Boken grundar sig uteslutande på koranverser, autentiska hadither och uttalanden av rättfärdiga människor.

Följande områden berörs i distanskursen:

• Om boken och författaren
• Mentala hälsotillståndet i Sverige
• Huvudorsaken till mental ohälsa
• Definition av depression och dess symptom
• 23 olika åtgärder mot ångest och depressioner ur islams källor
• Avslutning

Bli medlem idag och följ med på en resa som inshallah kommer att öka din kärlek för kunskap om islam.

 

Vad tycker kursdeltagarna?

 

“Här får man inte långtråkig information till hjärnan utan spännande kunskap till hjärtat.”
Bror Kayone

 

“Kursen ger deltagaren en förståelse av bakomliggande mekanismer till sorg och ångest samt ger konkreta råd på hur dessa fenomen kan förebyggas och botas. Deltagaren påminns om det faktiska syftet med livet och människans existens. På så sätt får deltagaren åter kontakt med sitt syfte och sina mål. Kursmaterialet är bra och upplägget pedagogiskt med forum för diskussion och frågor. Kursen avslutas med en fantastiskt bra sammanfattning av kärnan i dess innehåll för att underlätta för deltagaren att kunskapen inte glöms bort. Jag rekommenderar starkt denna kurs även för de som inte upplever behovet idag, då kursen även innehåller förebyggande kunskap.”
Bror Mirwais

 

“Kursen var fantastiskt bra. Kursen var mycket givande och lärorik. Jag tycker Salih har ett så flytande språk att alla förstod allt. Gud ska ge honom mer krafter att hålla sådana kurser. Jag tackar så mycket för denna kurs.”
Syster Sharifa

 

“Kursen var jätte intressant och användbar som jag tycker alla borde lyssna på och dra nytta av. Många snackar om att de är deprimerade, stressade och vilsna, men ingen tar upp vad man kan göra åt saken, ingen tar upp vad vi som muslimer kan göra för att förhindra eller minska detta. Detta är er chans att få reda på det! En mycket rekommenderad kurs som sagt, liksom alla andra bror Salihs kurser. Mash’Allah!”
Anonym

 

“Kursen har varit väldigt intressant och kunskapsgivande inte minst för att det finns mycket liknande fall i Sverige och det krävs kunskap för att kunna handskas med detta och Salih har lyckats uppmärksamma muslimer med sin goda tro och lära.”
Tasnim

 

“Det största jag lärt mig är att man alltid ska vända sig till Allah i alla lägen men speciellt i svårigheter. Det Salih berättade om tjejen var verkligen något jag kommer minnas mycket. Hur hon orolig hon var att leta efter lösning hos människor när hon har Allah vid sin sida hela tiden. Det är många människor som betalar hur mycket pengar som helst för att hitta lösning men det de inte inser är att de har Allah vid sin sida. Tack för alla fantastiska kurser.”
Syster Amina

 

“Jag och min doter har varit på Salihs kurs om sorg och ångest. Det var mycket intressant och givande som vanligt. Salih är mycket bra på att konkretisera kunskapen i vardagslivet. Jag har fått en mycket bättre förhållningssätt till att hantera svårigheter. Jag har blivit mer tålmodig. I vanlig psykologisk terapi lär man sig kunskap om vad sorg är, hur negativ kraft den har. Med Koranen och de profetiska sanna historier lär Salih dig att det är du och din inställning till Allah swt som omvandlar din sorg och uthärdlighet till belöningar i både liven. Jag rekommenderar den varmt att ta del av.”
Syster Hamida

 

“Kursen har varit väldigt bra man har tagit till sig mycket kunskap och även kunnat hjälpa andra.”
Umar bin Abdullah al-Afghani

 

“Kursen var intressant samt jätte bra.”
Bror Said

 

Hur går jag tillväga för att delta i kursen?
Det är jätte enkelt, följ endast anvisningar på följande sida!

När du har blivit medlem får du tillgång till medlemssidan där du har tillgång till kursmatrialet i form av inspelade föreläsningar från kursen “Botemedel mot sorg och ångest” samt andra kurser och föreläsningar. Du har även tillgång till medlemsforumet där du kan ställa dina frågor under kursens gång. Hikmainstitutet har kontakt med islamiska lärda både i Sverige och utomlands som är beredda att besvara dina frågor.

 

Kursdetaljer
Kursbenämning: Botemedel mot sorg och ångest
Omfattning: 6 lektioner
Kurskod: D10
Kursledare: Salih Tufekcioglu

Tags | , , , ,

Submit a Comment