Image Image Image Image Image

© Allt material är skyddat av upphovslagen. 2004-2013 Hikmainstitutet | RSS | Email

Scroll to Top

To Top

Distanskurser

01

feb
2013

No Comments

In Distanskurser

By admin

Den yttersta tiden

On 01, feb 2013 | No Comments | In Distanskurser | By admin

Den yttersta tiden

Den yttersta tiden

Den 27 november 2010 började Hikmainstitutet sin nionde distanskurs som berör den yttersta tidens tecken. Denna distanskurs är tillgänglig för alla våra medlemmar. Distanskursen består av 12 lektioner. Om du inte redan är medlem i Hikmainstitutet kan du på ett mycket enkelt sätt bli det idag och få tillgång till denna distanskurs samt alla våra övriga distanskurser. Du kan själv lyssna på lektionerna samt se powerpoint presentationera som medlem när det passar dig bäst.

Vad kommer jag att få lära mig?
Ingen vet när den yttersta stunden kommer inträffa förutom Allah. Profeten, över honom vare frid, har dock berättat tecknena som kommer inträffa innan Domedagen. I denna kurs kommer kursledaren Salih att återberätta fler än 100 av dessa tecken, inshallah. Vissa av dessa tecken har redan inträffat medan andra ännu inte har.

Denna kurs kommer stärka din tro genom att visa på att många av Profetens varningar om tecknena innan Domedagen har besannats. Samtidigt kommer du få lära dig hur du beskyddar dig från de olika prövningar som kommer drabba människorna på jorden innan Domedagen.

Det blir inshallah en skrämmande men samtidigt djupt givande kurs.

Kursboken heter “The End of the World: Signs of the Hour – Major and Minor” och är skriven av Dr. Muhammad al-‘Areefi. Boken grundar sig uteslutande på autentiska hadither och koranverser.

Följande områden berörs i distanskursen:

• Om boken och författaren
• Varför är tecknena viktiga att känna till?
• Viktigt att tänka på beträffande tecknena
• De mindre tecknena (fler än 100)
• De större tecknena
• Avslutning

Bli medlem idag och följ med på en resa som inshallah kommer att öka din kärlek för kunskap om islam.

 

Vad tycker kursdeltagarna?

 

“Tankeväckande, imanstärkande kurs – intressant när bror Salih knyter an informationen till dagsläget genom jämförelser och likheter. Källor till allting. Väldigt lärorikt och kantad med inslag av humor, vilket gör det väldigt svårt att tappa koncentrationen.”
Arwa

 

“Kursen förser dig på ett strukturerat sätt med kunskap om den för människor så intressanta tiden. Du får svar på alla dina frågor och kan sluta vara nyfiken och förvirrad utan istället släppa tanken på det och börja på allvar förbereda dig på din egen ‘yttersta tid’ dvs. vår tid vid liv. Rekommenderar verkligen denna kurs.”
Mirwais

 

“Kursen har varit väldigt intressant och lärorikt!”
Malda

 

“Jag tycker att dessa föreläsningar är jättebra av många skäl. För ungdomar som söker samhörighet och trygghet. Bara att få se vuxna personer som du Salih engagera sig och vilja andra väl, de sänder ut en trygghet till många tror jag.”
Sally

 

“Jag tycker att det var en väldigt bra och lärorik kurs. En kurs som verkligen behövdes för att öppna upp våra ögon för den verkliga världen. När man lyssnade vaknade man upp för att se sig omkring och tänka på att timmen verkligen är nära. SubhanaAllah. Man får skynda sig med att packa väskan med bön, Koran och goda handlingar inför akhira.”
Nada

 

“Mashallah det var väldigt lärorikt och intressant då allt kom från säkra källor. Inget som någon själv har hittat på. Det var tryggt att veta källan på tex hadither och annat. Mashallah fortsätt så.”
Hoda

 

 

Hur går jag tillväga för att delta i kursen?
Det är jätte enkelt, följ endast anvisningar på följande sida!

När du har blivit medlem får du tillgång till medlemssidan där du har tillgång till kursmatrialet i form av inspelade föreläsningar från kursen “Den yttersta tiden” samt andra kurser och föreläsningar. Du har även tillgång till medlemsforumet där du kan ställa dina frågor under kursens gång. Hikmainstitutet har kontakt med islamiska lärda både i Sverige och utomlands som är beredda att besvara dina frågor.

 

Kursdetaljer
Kursbenämning: Den yttersta tiden
Omfattning: 12 lektioner
Kurskod: D09
Kursledare: Salih Tufekcioglu

Tags | , , ,

Submit a Comment