Image Image Image Image Image

© Allt material är skyddat av upphovslagen. 2004-2013 Hikmainstitutet | RSS | Email

Scroll to Top

To Top

Distanskurser

01

feb
2013

No Comments

In Distanskurser

By admin

Fäll tårar i bävan inför din Herre

On 01, feb 2013 | No Comments | In Distanskurser | By admin

Fällta tårar i bävan inför din Herre

Fällta tårar i bävan inför din Herre

Detta är Hikmainstitutet seminarium om vikten av att fälla tårar. Detta seminarium är tillgängligt för alla våra medlemmar. Om du inte redan är medlem i Hikmainstitutet kan du på ett mycket enkelt sätt bli det idag och få tillgång till detta seminarium samt alla våra övriga distanskurser. Du kan själv lyssna på lektionerna när det passar dig bäst.

Kort utdrag på 3 minuter:

 

Vad kommer jag att få lära mig?
Allah beskriver de troende i Koranen att “när de hörde den Nåderikes budskap föll de ned på sina ansikten i tillbedjan medan deras ögon fylldes av tårar.” (Koranen 19:58)

Profeten gav den goda nyheten att “Elden kommer inte röra vid en som fäller tårar på grund av gudsfruktan ända till modersmjölken återvänder till brösten.” (Tirmidhi)

“Fäll tårar i bävan inför din Herre” är ett seminarium som ger dig de korrekta kunskaperna och förståelsen för vikten av att gråta inför Allah. Att gråta inför ens Skapare är en av de mest älskade handlingarna av Allah som fostrar ett levande hjärta. Seminariet hölls av bror Salih från Hikmainstitutet. Bror Salih talar med en inlevelse och passion som gör att du inte vill sluta lyssna och han förklarar djupa andliga insikter på ett lättbegripligt sätt.

Seminariet består av två faktaspäckade föreläsningar helt på svenska.

I den första föreläsningen (47 min) berättar Salih kort om bokens syfte och om författaren Shaykh Husayn al-Awaayishah. Han berättar om den höga status som tårar fällda för Guds skull har enligt både Koranen och sunnah. Vidare ger han detaljerade exempel ur Profeten och följeslagarnas liv när de grät, varför och hur.

I den andra föreläsning (44 min) nämner Salih 13 konkreta vägar som kan hjälpa dig att fälla tårar inför din Herre. Dessa tips är ovärderliga för alla sökare och ett måste för alla som vill komma närmare sin Herre.

Boken “Weeping for the fear of Allah” av Shaykh Husayn al-Awaayishah medföljer som e-bok (pdf-format).

Bli medlem idag och följ med på en resa som inshallah kommer att öka din kärlek för kunskap om islam.

 

Vad tycker kursdeltagarna?

 

“Tårgaranti! Kraftfull och känslorörande föreläsning.”
Syster Arwa

 

“Salihs föreläsning var inspirerande. Han tar som vanligt exempel ur vardagen och kopplar samman till olika hadither vilket gör det enklare att förstå.”
Syster Ana

 

Hur går jag tillväga för att ta del av seminariet?
Det är jätte enkelt, följ endast anvisningar på följande sida!

När du har blivit medlem får du tillgång till medlemssidan där du har tillgång till seminariematrialet i form av inspelade föreläsningar från seminariet “Fäll tårar i bävan inför din Herre” samt andra kurser och föreläsningar. Du har även tillgång till medlemsforumet där du kan ställa dina frågor under kursens gång. Hikmainstitutet har kontakt med islamiska lärda både i Sverige och utomlands som är beredda att besvara dina frågor.

Seminariedetaljer
Seminariebenämning: Fäll tårar i bävan inför din Herre
Omfattning: 2 lektioner
Kurskod: S1
Kursledare: Salih Tufekcioglu

Tags | , , , ,

Submit a Comment