Image Image Image Image Image

© Allt material är skyddat av upphovslagen. 2004-2013 Hikmainstitutet | RSS | Email

Scroll to Top

To Top

Fatwa

31

jan
2013

No Comments

In Fatwa

By admin

Sexuellt begär hos en ungkarl

On 31, jan 2013 | No Comments | In Fatwa | By admin

Fråga: Jag går igenom ett stadie i mitt liv för närvarande då jag känner att mina hormoner går mer och mer ur kontroll till den graden att det inte går en dag utan att jag tänker sexuella tankar och jag försöker att kämpa emot dessa men jag känner mig mestadels svag och hjälplös. Mina föräldrar tillåter mig inte att gifta mig förrän nästa år då jag tar examen. Hur syndfull är jag för dessa tankar? Snälla föreslå vägar som kan hjälpa mig att tackla detta problem.

Svar: Du borde försöka att övertyga dina föräldrar att hitta en from fru åt dig. Du bör berätta för dina föräldrar att du är i behov av äktenskap.

Detta är den bästa lösningen. Under tiden, i väntan på dessa utvecklingar, så finns det vissa hjälpfulla metoder som kommer att vända på obehaget som en muslim möter till ett tillfälle för Guds belöning genom att visa tålamod.

1. Öka din frivilliga dyrkan, såsom Sunnah-böner, al-Dûhâ bönen och natt bönen. Ge mera uppmärksamhet till åkallan (du’â) medan du har pannan i golvet under bönen. Bönfallandes Gud att vägleda dig, skydda dig och hålla dig trygg.

Det finns vissa åkallanden som lärdes ut av våran Profet . Du bör lära dig dem utantill och använda dem emellanåt när du är ensam.

Dessutom så kan man fasta när det finns möjlighet, för att det har speciella effekter över dåligt beteende och kontrollerar begäret. Fastan avlägsnar besvärliga tankar och kultiverar nobla tankar.

2. Läs mera av den Heliga Koranen med dess förklaring. Du kan använda dig av en översättning om du inte kan arabiska.

3. Bjud in andra mera effektivt till Gud inom ditt hem och i de närliggande islamiska centren. Detta kommer att öka din tro och hindra dig från onda benägenheter.

4. Utför din läsning eller studier medans du sitter tillsammans med familjen eller i sällskap av andra män. Undvik att vara ensam med avsikt att förhindra satan från att införa dåliga tankar in i ditt sinne.

5. Håll dig alltid borta från frestande saker, såsom tv-sändningar, musik, att gå ut i onödan och att titta i tidningar även om de anses vara oskyldiga och icke-sexuella.

6. Kapitalisera på din tid genom att öka din islamiska kunskap. Besök islamiska hemsidor av kvalité som Islamtoday.net, eftersom denna sida etablerades för att stärka brödraskap och solidaritet bland muslimer, sprida budskapet av Salaf över hela världen och ge råd till alla muslimer. Människorna som är ansvariga för denna hemsida välkomnar dig som permanent gäst.

Du är inte syndfull för att du har sådanna tankar, men jag rådger dig att försöka kontrollera dem och inte låta dem kontrollera dig. Att ger efter för sådanna tankar kan ibland leda till situationer som vi inte tycker om.

Jag ber till Gud att skydda dig och hålla dig stabil och orubblig i religionen.

Besvarad av Sheikh Riyâd al-Musaymîrî, professor i al-Imâm Universitetet i Riyadh

Tags | , , ,

Submit a Comment