Image Image Image Image Image

© Allt material är skyddat av upphovslagen. 2004-2013 Hikmainstitutet | RSS | Email

Scroll to Top

To Top

Relationer

01

feb
2013

No Comments

In Relationer

By admin

Var inte din egen förtryckare

On 01, feb 2013 | No Comments | In Relationer | By admin

Följ med på en resa. Låt oss titta tillbaka i tiden några 1000 år. Dåtidens kvinnor hade det verkligen svårt. Hon ansågs vara ett skal utan själ och djävulens redskap som skulle hållas som en fånge. Hon såldes som en råvara för materialistiska ändamål och dög endast till arbete och som ett sexuellt objekt. De kvinnor som inte kunde producera kraftiga barn (söner), kunde lätt uteslutas ur samhället. Flickebarn kunde komposteras som man gör med komposten idag. Var inte fadern nöjd med att ha en dotter, möttes hon av ödet att begravas levande.

Räddningen för kvinnan kom för ca 1400 år sedan. Vår Allsmäktige Gud talade till människan genom hans sändebud, Muhammed . Muhammad  med påbud från Gud den Barmhärtige, satte stop för förföljningen och förnedringen av flickor och kvinnor. Att begrava flickor levande var en stor synd och bestraffades hårt av Gud. Gud sa till människan att kvinnan är tvillingsjäl till mannen (och vice versa) och inför Honom är alla lika, oberoende av kön eller etnicitet.

Kvinnan skull få sina rättigheter, hon skulle uppskattas för det hon var skapt för, alltså bära ett liv i sig och hon skulle skonas från allt arbete som var skadligt för henne. Kvinnan skulle inte längre anses vara ett sexuellt objekt, utan hon ska ha rätt att ha en mening, utbildning och rätten att be och göra andra goda gärningar. För att skydda henne från denna förnedring hon var i och som alltig kommer att vara i, föreskrev Gud henne att hon ska täcka sig. Detta skyddar henne och höjer henne till samma själsliga nivå som mannen. Kvinnan fick inte längre heller giftas bort utan hennes samtycke, och detta medförde att kvinnan inte längre kunde säljas för faderns bästa.

Islam kom med många rättigheter till kvinnan; rätten att äga och sin ekonomi, rätt att vara integrerad i samhället genom att rösta och vittna, rätt att utbilda sig och vara nyttig för samhället genom att vara en lärare, läkare, vårdare, diplomat etc. för sin familj. Kvinnan fick även immunitet och skydd och skulle behandlas ömsint. Kvinnan (alla kvinnor) fick immunitet i krig. Dessa rättigheter som kom för 1400 sedan till den muslimska kvinnan saknades i andra delar av världen så sent som till början av 1900-talet.

Tyvärr, så ser det illa ut för dagens kvinnor. Efter industrialiseringen och det första världskriget reste sig kvinnor upp i revolution för sina rättigheter. Detta alltså det sista århundradet. Man kan förstå dessa kvinnor, eftersom västvärlden på den tiden såg ut som den gjorde i den muslimska delen av världen innan islam kom för 2000 år sedan. Deras första vinst var hyllad eftersom kvinnan slutade vara en maskin i de stora fabrikerna. Men sedan tappade man tråden. Kvinnan gjorde sig själv en björntjänst då hon med sin fortsatta sträva efter större frihet i själva verket fängslade sig själv. Hennes strävan att vara jämlik med mannen har gjort henne till en talande docka som kan säljas för ett nikotintuggumi.

Överallt vi tittar efter ser vi hur kvinnan nedvärderas och blir till objekt. Varje reklam som vänder sig i synnerhet till män, har halvnakna kvinnor i den som säljer varan genom att sälja sig själv. Dagens småflickor vill hellre vara supermodeller än astronauter. Deras idoler är kvinnor som dagligen ger budskap om att man inte duger så länge man inte ser ut som dem och så länge man inte är beredd att visa sitt yttre för andra.

En annan mycket oroande trend är att kvinnan går tillbaka till gamla spår, där hon antingen ska föda kraftiga barn, som ska tillföra det stora maskineriet dess arbetskraft eller så ska hon själv stå för den genom att avlägga sin naturliga rätt att vara mor. Det har nästan blivit skamligt att vilja vara en mor. Man smutskastar muslimska kvinnor och tycker synd om dem och tror att de är förtryckta. Istället borde man se sig själv från en annan vinkel och då se att det i själva verket är den västerländska kvinnan som strävar bakåt i tiden och är förtryckt och behöver skydd och hjälp. Dagens kvinnor skulle vinna mycket på att ta lära av deras muslimska systrar.

Var är vi på väg? Hur långt kommer detta att pågå? Idag ser man tydligt de kännetecken som nedvärderade kvinnan för 2000 år sedan. Det sorgliga är att det är kvinnan själv denna gången som ställt sig i den situationen.

Må Allah öppna ögonen på varje moder så att hon visar sin dotter hennes sanna värde. Att hon är skapt av Gud den Allsmäktige som en individ med själ, hjärna, rättigheter och förtjänar kärlek för det hon har i hjärtat och inte det hon visar av sin kropp. Må Allah stärka varje kvinnans mod att säga ifrån dagens förtryck av kvinnan som kommer från media och andra som vill ha förtjänst på hennes bekostnad. Må Allah väcka och stärka varje kvinnans intellekt.

Systrar i alla åldrar och alla håll av världen och religioner, jag vädjar till er, värdera er så som Gud värderar er. Älska er så som Gud älskar er. Ta hand om er själva för er själ är dyrbar.

Tags | , , ,

Submit a Comment