Image Image Image Image Image

© Allt material är skyddat av upphovslagen. 2004-2013 Hikmainstitutet | RSS | Email

Scroll to Top

To Top

Distanskurser

01

feb
2013

No Comments

In Distanskurser

By admin

Äktenskapskörkortet: praktiska råd och tips om ett lyckligt äktenskap

On 01, feb 2013 | No Comments | In Distanskurser | By admin

Äktenskapskörkort

Äktenskapskörkort

Nu har vi på Hikmainstitutet publicerat vår sjunde distanskurs om det muslimska äktenskapet. Kursen vänder sig både till gifta och ogifta bröder och systrar. Denna distanskurs är tillgänglig för alla våra medlemmar. Distanskurs är pågående och ej avslutad. Om du inte redan är medlem i Hikmainstitutet kan du på ett mycket enkelt sätt bli det idag och få tillgång till denna distanskurs samt alla våra övriga distanskurser. Du kan själv lyssna på dem förinspelade lektionerna samt se powerpoint presentationera som medlem när det passar dig bäst.

I detta korta utdrag från föredraget hos Södertörns muslimska studentförening berättar Salih syftet med kursen på ett lite humoristiskt sätt.

 

Control Freak (följande ljudklipp är ett utdrag ur distanskursen)

 

Vad kommer jag att få lära mig?
Välkomna att tillsammans med Salih Tufekcioglu arbeta med ert äktenskap eller förbereda för den!

Att lägga ner tid och energi på sitt äktenskap är en ovärderlig investering. Detta gäller oavsett om du har varit gift kort eller lång tid. Du kan förebygga eller lösa många problem genom att tillämpa de levnadssätt och principer som lärs ut på denna kurs. Den är användbar och rolig för de som redan har ett starkt äktenskap. Den hjälper också de som går igenom svårigheter. De kan med denna hjälp starta upp en förnyad och konstruktiv kommunikation.

Kursen baserar sig på boken “Blissful Marriage: a practical islamic guide” och är skriven av ett gift par. Detta gör att boken vänder sig på ett balanserat sätt till båda könen med goda och praktiska råd för ett lyckligt äktenskap. Både Rida Beshir och Ekram Beshir har under många år varit aktiva bland den muslimska minoriteten i Nordamerika.

De ämnen som berörs är mycket vardagsnära och allt är baserat på Koranen och sunnah

Följande områden berörs i distanskursen:

• Om boken och författarna
• Syftet med det muslimska äktenskapet
• Att tänka på vid val av livspartner
• Råd och tips för ett lyckligt äktenskap
• Den goda familjeatmosfären
• Grundläggande skyldigheter
• Olika stadier i relationen
• Fallstudier

Bror Salih höll i lektionerna varje lördag. Dessa lektioner spelades in och finns publicerade på medlemssidan där du när som helst kan logga in och lyssna. Fördelen med detta är att du kan lyssna om hur många gånger du vill, pausa och återgå om du har missat något.

Bli medlem idag och följ med på en resa som inshallah kommer att öka din kärlek för kunskap om islam.

 

Vad tycker kursdeltagarna?

“Det var en viktig och lärorik kurs!”
syster Alia

 

“Äktenskapskursen har för mig varit väldigt givande och lärorik. Jag rekomenderar den verkligen till alla, ogifta såväl som gifta.”
Syster Fatima

 

“Väldigt intressant och nyttig kurs. Tycker att alla borde gå en sån här kurs innan de gifter sig eftersom det gav ett inblick i vad som snart kommer att vänta dem. Vad de ska tänka på då de stöter på problem i äktenskapet och att man borde veta att man har flera rättigheter, samtidigt som man har massa skyldigheter. Det intressantaste i kursen tyckte jag var när det handlade om de sju S:en för ett lyckligt äktenskap!”
Syster Hiba

 

“I personally thought this course was very helpful as it does not only teach you about the relationship between husband and wife, but also relationships between friends and family. I really hope more people could know about the things we learnt and that there would be similar courses available. Thank you Salih for this helpful lesson, I’m looking forward to the future courses.”
Anonym

 

“Mycket viktigt tema, mycket givande, bra diskussioner mellan män och kvinnor vilket säkert bidrog till att många tänker om och inshAllah gör en egen husransakan om vad man själv gjort för fel och detta är alltid början på förändring till det bättre inshAllah. Jag ger kursen som helhet 9/10. JazakAllah khair.”
Bror Mirwais

 

“Jag tycker att din sista kurs var väldigt lärorikt och intressant. En jätte bra guide för både gifta och ogifta personer om vilka rättigheter och krav som ställs och krävs i ett gemenskap, så som i ett äktenskap. Många kanske tror att det gäller mest för de unga och ogifta, men detta var ett väldigt viktigt ämne som till och med kan bidra till att många äktenskap räddas. BarakAllahufik för din tid och insats, hoppas många får nytta av det inshAllah.”
Anonym

 

“Jag tycker att äktenskapskörkortet var väldigt givande och lärdomsvärd kurs. Som alla muslimska bröder och systrar kommer att ha nytta av. Bror Salih gör det hela lätt att förstå för att han går genom kursen steg för steg om hur en troende muslim bör vara mot sin hustru/make! Detta är bra för dem muslimer som inte har den här kunskapen för att den här kunskapen är tillvägagångssättet till ett lyckligt äktenskap.”
Anonym

 

“Att ha kunskap och förståelse för vilka rättigheter samt skyldigheter mannen och kvinnan har i ett äktenskap är av avgörande betydelse för ett lyckligt äktenskap. Varför jag tror att Salih har lagt en stor tyngdpunkt på den här kursen är för att mycket har sin utgångspunkt i ett äktenskap. Om ens relation till sin fru/man är dålig påverkas alla i ens närmaste omgivning och närmast barnet. Om barnet påverkas ger de en dålig påverkan på samhället, det i sin tur kan påverka islam i negativ bemärkelse. Den här kursen ger grundläggande kunskaper, råd och tips för ett lyckligt äktenskap ur ett islamiskt perspektiv. En mycket givande och intressant kurs som är till stor nytta i livet. Om man själv inte är gift kan man åtminstone föra vidare kunskapen till de som behöver det som mest inshAllah.”
Anonym

 

“En väldigt givande kurs som får mig att se på äktenskapet med nya ögon och tänka i andra banor. Tar upp allt från vad man ska tänka på när man väljer rätt partner till hur man undviker och löser äktenskapsproblem. Rekomenderas för både ogifta som gifta!”
Anonym

 

“Mashallah det var har varit en jättre bra föreläsning. Super att du gjort detta för våra unga bröder och systrar. Det finns knappt någon annan som tar upp detta ämnet och vill läta ut moralen i ett äktenskap från islams synvinkel. Så må Allah belöna dig stort. Barakallahfik.”
Anonym

 

“Jag har verkligen uppskattat både temat och framförandet av Salih! Det har varit roligt med mycket värdefull information! Jag skulle rekommendera kursen för alla, gifta som ogift – det kan hjälpa dig mycket.”
Anonym

 

“Till skillnad från många andra beskrivningar av ett muslimskt äktenskap, ger den här kursen en inblick som både parterna kan relatera till. Kursen är realistisk, skojig och väldigt givande.”
Anonym

 

“Kursen tar upp självklarheter som par tar för givet. Bra kurs för alla gifta par och för singlar.”
Anonym

 

“Lektionerna om Äktenskapskörkortet var mycket lärorika! Fortsätt på samma sätt.”
Anonym

 

“En väl elaborerad föreläsning. Detta har man som singel lärt sig hur man ska kunna interagera med sin fru för att kunna lösa problem.”
Anonym

 

“En väl elaborerad föreläsning. Dett har man som singel lärt sig hur man ska kunna interagera med sin fru för att kunna lösa problem.”
Anonym

 

“Äktenskapskörkortet är något som jag tror mig komma behöva i äktenskapens alla skeden. Då de börjar med hur man hittar en man eller fru till när barnen lämnar “boet”. Barak Allah feek för denna kurs må Allah dig Akhi.”
Syster Diana

 

Hur går jag tillväga för att delta i kursen?
Det är jätte enkelt, följ endast anvisningar på följande sida!

När du har blivit medlem får du tillgång till medlemssidan där du har tillgång till kursmatrialet i form av inspelade föreläsningar från kursen “Äktenskapskörkortet” samt andra kurser och föreläsningar. Du har även tillgång till medlemsforumet där du kan ställa dina frågor under kursens gång. Hikmainstitutet har kontakt med islamiska lärda både i Sverige och utomlands som är beredda att besvara dina frågor.

Kursdetaljer
Kursbenämning: Äktenskapskörkortet: praktiska råd och tips om ett lyckligt äktenskap
Omfattning: 7 lektioner
Kurskod: D07
Kursledare: Salih Tufekcioglu

Tags | , , , ,

Submit a Comment