Image Image Image Image Image

© Allt material är skyddat av upphovslagen. 2004-2013 Hikmainstitutet | RSS | Email

Scroll to Top

To Top

Distanskurser

01

feb
2013

No Comments

In Distanskurser

By admin

De vägledda kaliferna

On 01, feb 2013 | No Comments | In Distanskurser | By admin

De vägledda kaliferna

De vägledda kaliferna

Denna kurs kommer bekanta dig med fyra män som var profeten Muhammeds, över honom vare frid, närmsta följeslagare. Dessa mäns liv är en berättelse om enorm kärlek till Profeten och till Allah. Deras liv är en uppoffring för sanningen och för mänsklighetens bästa. Kursen är tillgänglig på distans för alla våra medlemmar. Om du inte redan är medlem i Hikmainstitutet kan du på ett mycket enkelt sätt bli det idag och få tillgång till denna distanskurs samt alla våra övriga distanskurser. Du kan själv lyssna på lektionerna när det passar dig bäst.

Kort utdrag ur lektionen om Abu Bakr och att inte alltid besvara förtalare:

 

Vad kommer jag att få lära mig?
Denna kurs kommer göra dig bekant med de ädla män som tog ett starkt grepp om den islamiska fanan efter profeten Muhammeds bortgång, över honom vare frid. Dessa män var Abu Bakr, Umar, Uthman och Ali, må Allah vara nöjd med dem alla. De var alla rättfärdiga kalifer som implementerade Allahs lagar och påbud i sina egna liv och i i sina samhällen.

Kursens huvudbok är Imam Jalal ad-Din as-Suyutis (1445-1505) innehållsrika och klassiska bok “The History of the Khalifas who took the right way”. Boken är översatt till engelska av Abdassamad Clarke och är utgiven av förlaget Ta-Ha Publishers Ltd. Översättningen är mycket bra och noggran.

Författaren Imam as-Suyuti föddes i Egypten och var en framträdande teolog och lärd. Han är även känd vid namnet Ibn al-Kutub (Böckernas son) pågrund av hans gedigna författarskap.

Imam as-Suyutis bok är fullspäckad med rapporteringar från Profeten, över honom vare frid, kaliferna och föregångarna (salaf) allt medan Imam as-Suyuti håller sina egna personliga åsikter till det absolut minsta.

I kursen kommer du få lära dig mer om de första fyra rättfärdiga kalifernas liv och budskap. Dessa är:

• Abu Bakr as-Siddiq
• Umar ibn al-Khattab
• Uthman ibn Affan
• Ali ibn Abi Talib

Salih Tufekcioglu från Hikmainstitutet håller i denna kurs där du på ett pedagogiskt sätt får komma nära dessa kalifers liv.

Bli medlem idag och följ med på en resa som inshallah kommer att öka din kärlek för kunskap om islam.

 

Vad tycker kursdeltagarna?

“Tyckte det var väldigt intressant och lärde mig en del. Så tummen upp.”
Bror Adam

 

“Jag tyckte att kursen var väldigt givande och nyttig för alla. Jag tror innerligen att även ickemuslimer hade haft nytta av att lära känna de personligheter som har format islam till den världsreligion som den är idag. Min morfar brukade berätta för mig om dessa personer så det fanns lite nostalgi i det hela också. Jag vill tacka dig för att du tog din tid och sydde ihop denna fantastiska kurs.”
Anonym

 

“Väldigt lärorikt, intressant och roligt. Salih är mycket duktig på att berätta och har alltid säkra källor vilket uppskattas. Kommer fortsätta gå på föreläsningarna i framtiden. JazakAllahu khayr.”
Syster Rubina Attar

 

“Kursen gav mig jätte mycket kunskapsmässigt och man fick verkligen chansen att känna de olika följeslagarna på djupet.”
Anonym

 

Hur går jag tillväga för att delta i kursen?
Det är jätte enkelt, följ endast anvisningar på följande sida!

När du har blivit medlem får du tillgång till medlemssidan där du har tillgång till kursmatrialet i form av inspelade föreläsningar från kursen “De vägledda kaliferna” samt andra kurser och föreläsningar. Du har även tillgång till medlemsforumet där du kan ställa dina frågor under kursens gång. Hikmainstitutet har kontakt med islamiska lärda både i Sverige och utomlands som är beredda att besvara dina frågor.

Kursdetaljer
Kursbenämning: De vägledda kaliferna
Omfattning: 6 lektioner
Kurskod: D11
Kursledare: Salih Tufekcioglu

Tags | , , , , ,

Submit a Comment