Image Image Image Image Image

© Allt material är skyddat av upphovslagen. 2004-2013 Hikmainstitutet | RSS | Email

Scroll to Top

To Top

Distanskurser

26

jul
2014

No Comments

In Distanskurser

By admin

Själens resa efter döden

On 26, jul 2014 | No Comments | In Distanskurser | By admin

Kursstart 7 september 2014

Kursstart 7 september 2014

Att minnas det Efterkommande livet är en befallning från Profeten, över honom vare Guds frid och välsignelser.

Profeten sa: ”Jag hade förbjudit er från att besöka gravplatser men nu vill jag att ni besöker dem eftersom de är en bra påminnelse.” (Muslim)

I al-Hakim är det rapporterat att Profeten sa:

”… (besöken till gravplatsen) gör hjärtat mjuk, tårar fälls, och påminner om det Efterkommande livet men var på er vakt att inte utrycka förbjudna ord.”

Tills sina följeslagare sa han: ”Besök gravarna, de är en påminnelse om döden.” (Muslim)

Kunskap om döden och det Efterkommande livet är en förutsättningen för att du på ett konstruktivt sätt skall kunna minnas döden.

I denna kurs ger dig föreläsaren Salih Tufekcioglu från Hikmainstitutet en detaljerad genomgång av vad som väntar människorna vid Uppståndelsens dag. De olika stadierna som människorna kommer gå igenom. Hur Allah kommer döma och den slutgiltiga domen.

Allt material baserar sig på Koranen och Profetens sunnah, över honom vare frid. Kursens huvudbok är “The Day of Resurrection” av den prominente författaren ‘Umar S. al-Ashqar (klicka här för att beställa boken från TAHARA).

Kursen är tillgänglig på distans för alla våra medlemmar. Om du inte redan är medlem i Hikmainstitutet kan du på ett mycket enkelt sätt bli det idag och få tillgång till denna distanskurs samt alla våra övriga distanskurser. Du kan själv lyssna på lektionerna när det passar dig bäst.

Tags | , , , , ,

Submit a Comment