Image Image Image Image Image

© Allt material är skyddat av upphovslagen. 2004-2013 Hikmainstitutet | RSS | Email

Scroll to Top

To Top

Fatwa

31

jan
2013

No Comments

In Fatwa

By admin

Numret 19 i Koranen

On 31, jan 2013 | No Comments | In Fatwa | By admin

Fråga: Stämmer det att Koranen är Mattematiskt kodad med numret 19?

Svar: Det är många påståenden om ”nummer-mirakel” i Koranen. Vissa fokuserar på numret 19, andra på numret 7 eller nummret 11. Dessa är oärliga påsteenden baserade på statistiska antaganden som kan användas för andra böcker.

Det är därför vi finner liknande försök gällande den kristna bibeln och andra arbeten. Exempelvis, en Ryss vid namnet Ivan Panin demonstrerade mattematiska mönster i det gamla och nya Testamentet.

En man vid namn Rashad Khalifa använde numret 19 till att intyga äktheten av verser i Koranen och avvisade andra verser som oäkta då de inte passade in i koden på det sätt han konstruerat den. Han startade därefter en liten sekt baserat på detta och påstod att han var en av Guds budbärare (Må Gud skydda oss från sådana falska påståenden).

Det finns inget värde i några av dessa påståeenden. Farorna med att leka med dessa heliga texter på detta sätt är uppenbarliga.

Vi måste också vara försiktiga med ordlekar som används gällande verser i Koranen för att avslöja påstådda förutsägelser om vad som ska hända världen i framtiden. Dessa är också statistiska tricks som kan användas för andra böcker.

Exempelvis, en Kristen vid namn Michael Drosnin påstod att han hade funnit en ”Bibel kod” som han kunde använda för att förutsäga framtida händelser. Han blev med all rätt anklagad för att göra en stor sak av sammanträffanden. På detta svarade han: ”När minakritiker finner ett budskap om lönnmordet på en premiärminister krypterat i Moby Dick så tror jag dem”. (Newsweek, Juni 9, 1997)

Brendon D. Mckay, en kombinationsexpert från Australien valde att anta denna utmaning. Han tog ur texten i Moby Dick fram lönnmordet på Indira Gandhi, Abraham Lincoln, John F. Kennedy, och andra. Detta gjorde han inte för att påstå att dessa händelser var kryperade i boken utan han gjorde det för att bevisa att sådana påståenden är värdelösa och kan presenteras för vilken stor bok som helst baserat på rena rama chanser.

Vissa bluffmakare missleder de naiva och godtrogna med dessa nummer och ordlekar. Koranen ska inte användas för sådant. Vi muslimer ska
använda och betrakta Koranen på samma sätt som Profetens följeslagare gjorde.

Tags | , , ,

Submit a Comment